太空帝國軍軍官︰「三十分鐘內完全殲滅地球上一切軍隊!」

回覆 易服小天后 的帖子

router會過熱而令上網連線出現不良嗎?
定係我經常開BT下載導致中毒?
下個月9號轉新寬頻公司:香港寬頻
希望到時上網速度會快過NOW啦
不知師兄最近有冇去睇戲呢?
昨天打俾朋友問上網問題,佢就約我去睇battleship
初時我不知道是什麼,當我看到巴士個廣告時,原來套片係講異形
不過今晚小弟會去睇白雪公主決戰黑心皇后
如果下一次鬼佬推出黑心公主教訓善良皇后的話,應該會好D
因為而家D港女有好多都有公主病,係女多男少的狀況仲吊高嚟賣,真係...
睇完前晚的金像獎,令我更痛恨數碼港點解冇上映龍門飛甲
不過我會去買番VCD睇,應該會買更多片,例如龍門飛甲、鴻門宴、桃姐等等
mr.mark 發表於 2012-4-17 15:19

router會過熱而令上網連線出現不良嗎?

師兄,[size=4]任何硬件過熱都會影響其功效,小則上網連線出現不良,大則彈保險制或起火!唔該去維修或換第二個

另外BT都有機會,最好去維修電腦同少用BT

呢排好多高質港片,我覺得香港電影無死到;而係由重量漸走到重質

而於港女,我覺得香港好唔正常,男同女之間好對立而呢個世界係由男女所組成... ...男又話女,女又話男
吊高泥賣,要求高係好正常,千奇唔好抱:一定要係三十之前結到婚 呢種觀念, 比你結到又點,要忍一個自己唔中意的人
話咁快會離婚收場  

唉!我大佬唔見左,個網又忽忽地,上月尾又釘左隻狗,真係禍不單行
其實我大佬都係一隻狗,而且係老狗,養佢超過十四年,由BB仔到現在
佢好怕閃電雷聲,佢上街唔緊要,但都唔好俾佢上伶仃島,話哂係中國水域肯定渣都冇
我家有三部腦,我試左兩個腦安裝新ROUTER,完成之前都係彈同一句說話:請檢查moderm wan線是否正常?
但是安裝期間佢的程式已經檢測moderm連線和網絡卡是正常連線,點解去到最後又話唔得?
都唔知係moderm問題定係個router問題
話哂特登出灣仔電腦城買個新回家,竟然仍是接觸不良,救命呀!
有見及此,下月九號轉新網絡公司時,將新router連接去新moderm
如果都唔成功,除了又要買多個外,還要找相熟朋友或專人上門搞搞
mr.mark 發表於 2012-4-18 19:51

唉!我大佬唔見左,個網又忽忽地,上月尾又釘左隻狗,真係禍不單行

咁黑啊你,好去轉下風車轉個大運番泥... ...
barying 發表於 2012-4-17 04:45
大家都係元祖高達FANS,

UC高達萬歲!!!

我很讚同
高達萬歲,高達萬歲
barying 發表於 2012-4-17 04:45
大家都係元祖高達FANS,

UC高達萬歲!!!

通常D衰人都係無愛好;例好果件 奸仆街,一日到黑上4台開政治POST;全心政治,好快玩完!

奸先生,佢有咁多時間在141講政治,不如叫他去維園同D阿伯一齊評論政治吧
雖然我大佬搵番,不過佢明顯消瘦了,加上佢對眼出現白內障
我想帶牠去做手術,但是飼養牠已有14年以上,佢基本上係名副其實一隻老狗
同佢做手術有相當大的風險,所以家陣每天見到佢都要講幾句
就係要在船上食、瞓、屙、住,就算要死都要死在船上,好讓我將你燒成骨灰放在家裡
我每天千叮萬囑D員工,一到閃電的日子,就要帶牠入卧室躲避,目的係佢好怕閃電
弟弟就嚟結婚,本應是開心的事,但近日發生好多不愉快的事情
最基本就錢問題,酒席、禮金等等所有結婚開支都要由男家父母俾哂
如果你兩夫妻係冇錢的話,父母俾住錢都覺得OK
但是弟婦做咗社工超過五年,一開始都有兩皮幾,最近加左人工到三皮幾
而弟弟兩年內轉工三次,而家都接近三萬一個月,加加埋埋兩夫妻都有五萬幾一個月
咁點解你們結婚的開支仲要由父母去俾?
咁你地同明刀明槍去搶有乜分別?
酒席分配仲離譜,三十圍佢本人佔十圍請自己朋友,親家五圍,餘下就我老闆
衰格D講句,我家是做生意,第一次擺酒當然要有頭有面,最重要就是請唔到好多老闆來飲,已經顏面掃地
翻開歷史,如果唔係靠呢班老闆俾錢我地賺,邊可以供你讀碩士?
係咪D人讀太多書唔識人情世故?
當有顧客問我弟弟結婚送什麼給弟弟?
我好簡單的答案是送鐘(送終)
mr.mark 發表於 2012-4-22 18:09

奸先生,佢有咁多時間在141講政治,不如叫他去維園同D阿伯一齊評論政治吧

師兄行船的? 每次見到D動物死,都會想走一句話:他朝君體也相同
88了,狗仔
mr.mark 發表於 2012-4-22 18:11
弟弟就嚟結婚,本應是開心的事,但近日發生好多不愉快的事情
最基本就錢問題,酒席、禮金等等所有結婚開支 ...

自己結婚就自己比錢啦!!
何況又唔係無。

仲有,乜都要男方比真係好有問題。
家下女方無份?
接收一個女人,之後一世比佢阻住!
所以我好認同印度人果套:女方比!

仲有,我都唔明點解D女人一定要結婚!
唔結會少忽肉?

D女方親家又係,嫁女?賣女就真!
800men 發表於 2012-4-17 12:16
師亨, 我都好奇一問, 點解你毛啦啦變身成「正規版主」?
乜原來有正規唔正規架? 你以前係唔係成日都唔 ...

你都算善良啦,

其他師兄叫佢地做"正虧版主"架

我就未虧嘞
謝謝師兄分享
逗利是佛 發表於 2012-4-22 19:24
你都算善良啦,

其他師兄叫佢地做"正虧版主"架

你同「正虧」有d相反, 叫「劍襲」版主,
必定係成日用「劍」「襲擊」版主!
800men 發表於 2012-4-24 15:31
你同「正虧」有d相反, 叫「劍襲」版主,
必定係成日用「劍」「襲擊」版主!
    ...

話你唔識野啦,我呢尐係長到"見摺"的版主咁解呀

逗利是佛 發表於 2012-4-24 16:06

長到"見摺"? ?
包皮 ? ?
wongwah 發表於 2012-4-24 17:34
長到"見摺"? ?
包皮 ? ?

弊傢伙,連黃兄都引埋過嚟添,都係"拿拿聲"收返埋先

當弟弟話自己多管閒事的時候,的確令我覺得呢個弟弟靠唔住,唔係靠佢養,而係佢的誠信有問題
以前前一代我阿爺形容生女係蝕本貨,而家可能要完全否定
家陣雖然好多剩女冇人娶,但是比起以前佢地富貴得多,分分鐘有好多軟飯王靠佢地生存
唔講結婚問題,今早回覆個網絡又瓜咗,shit
唔知師兄最近有冇去睇同標題相似的外國電影?
超級戰艦:異形海戰
科技先進係好,但太先進始終會禍害自己
科學家越探索外星生物,到時可能會發生同遊戲程式和電影的情節一樣,真係一發不可收拾了
不過成段片最令我深刻不是戰勝或片尾,而係開始幾分鐘有一段是香港的中國銀行被外星太空船墜落而撞毀
情況同當年911事件差不多,唔知外國人是否討厭中國,於是香港中國咁多銀行唔揀,偏偏要墜落中國銀行
我個人喜歡匯豐銀行,所以我的戶口只有她
逗利是佛 發表於 2012-4-24 16:06

佛仔經常玩「持干跳」嗎?是箇中高手?

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-6-12 00:05