警署警長劉志堅殉職肇事示威者跪地叩頭道歉

你點知佢幕有人呢?

我尊重你的意見;不過;想你睇野全面d姐.............
四台盟主 發表於 2011-6-16 11:01
想大家持平D;等於講風涼話?

賊嗌捉賊,你演繹得好好
四台盟主 發表於 2011-6-16 11:01
想大家持平D;等於講風涼話?

[quote]四台盟主 發表於 2011-6-16 10:34
警長劉志堅殉職;大家都好唔開心;不過;確實有冇人迫過警長上去.............?

咁樣叫唔係風涼話嘅,我真係唔識點算好
四台盟主 發表於 2011-6-16 11:04
>>上天橋頂示威係啱嘅,冇上過嘅天橋頂示威嘅市民要檢討下.

你不如;諗諗點解佢要咁激;唔好淨睇事件的 ...

做乜諗嘢啫.

唔使諗都知道,上天橋頂示威係唔啱嘅.(點都係唔啱,佢可以揾處靜啲嘅地方跳海,一樣可以見報.)

唔使諗都知道,如果佢係啱哂嘅,一早上哂報紙啦,使鬼示威咩.
Bippwin 發表於 2011-6-16 11:08
我冇話係邊個,我亦唔知係邊個.不過我個人唔相信單嘢係佢一條冷策劃,幕後仲有人.

不過,嗰個陳偉業出 ...

出黎講野唔代表就係抽水;同埋;呢件事上;已經有好多人都講過野..................
Bippwin 發表於 2011-6-16 11:15
做乜諗嘢啫.

唔使諗都知道,上天橋頂示威係唔啱嘅.(點都係唔啱,佢可以揾處靜啲嘅地方跳海,一樣可以 ...

why 佢係啱哂嘅,一早上哂報紙 ???
Bippwin 發表於 2011-6-16 11:15
做乜諗嘢啫.

唔使諗都知道,上天橋頂示威係唔啱嘅.(點都係唔啱,佢可以揾處靜啲嘅地方跳海,一樣可以 ...

佢可以揾處靜啲嘅地方跳海,一樣可以見報?

why ???

any way, 佢主要想解決件事;唔一定要見報..........
四台盟主 發表於 2011-6-16 11:28
佢可以揾處靜啲嘅地方跳海,一樣可以見報?

why ???

人人都覺得佢係想見報咋播,你嘅想法非常創新
午餐獄 發表於 2011-6-16 11:14
[quote]四台盟主 發表於 2011-6-16 10:34
警長劉志堅殉職;大家都好唔開心;不過;確實有冇人迫過警長上 ...

講事實;都算風涼話?

我唔認同Law.........

雖然大家的情緒咁;自然覺得難聽;這我很理解!
四台盟主 發表於 2011-6-16 11:31
講事實;都算風涼話?

嘩..................
累死人嘅凶手......想解決問題姐
矛人迫死者上去......講事實姐

呢d就係正常喎,係你地激動左姐
四台盟主 發表於 2011-6-16 11:31
講事實;都算風涼話?

挑!(真係忍唔住)
唔派人上去,咪仲更加俾人閙得緊要.不過,意外嘅嘢都好難講,亦冇必要將殉職事件完全歸咎於示威者,不過,無可否認佢要負一部份責任.
但是,重點是,上天橋頂示威係好唔啱,應該捉去坐監(今次可以考慮判緩刑).幕後教唆者都要負刑事責任.
鄧佢嘅嘅家人唔扺
回應 Delgado 的帖子

the man is merel stupid and that sometimes affect others.  Fart load
comemon2 發表於 2011-6-16 13:28
擾亂緊中環鬧市交通
警察唔做野得咩?
周一鑊見完佢又會肯改變到咩呢?

周一鑊見完佢又會肯改變到咩呢?

你點知一定冇改變呢?

佢起碼感受到;有負責該範疇的官員;同佢有意見上的交流;心情上都冇咁激啦;我以人知常情黎講...........

佢咁o既行動;佢自已都危險;分分鐘跌死果係都唔出奇;點解佢要咁搏 Jer?就係因為:得唔到應有的申訴渠道。

佢又點知果日會突然落雨?佢又點知有差人爬上去?佢又點知有差人會跣腳而跌倒?佢又點知有差人會下跌方向;係頭落地先?

唔好講到佢好似謀殺咁啦..............
四台盟主 發表於 2011-6-16 10:53
我冇打算維護邊個;我想大家持平D姐..........

持平?!呢個人就係直接引致個警察要上去做野,周一嶽係契弟,但無可能將個責任推落佢度,因為決定爬上去係呢條運雞佬......唔通東京有隻蝴蝶拍左兩下隻翼後間接再間接再間接令個警察死左,咁就將個責任推晒落隻蝴蝶度呀?!

火馬兄近排你都變得幾不可理.......解

仲有,條運雞佬話就話道歉,但都仲要補一句佢有無錯等個法庭來判喎......真係屌佢啦.....唔駛等個法庭判呀,佢响呢便要生要死,個警察就响果便跌死,唔通咁都告到佢誤殺咩,佢老味!!正一貓哭老鼠假慈悲
周一嶽絶對唔可以見佢.見佢嘅話即係鼓勵大家多啲上天橋示威.
佢要賠都賠俾我先.仲有,好多家長都想見下房屋局長同教局局長,唔該佢哋個個都要見.

示威絛友唔死都冇用,下次千祈要真跳。最最撚離譜係嗰個大舊陳偉業,夠胆死咁都入埋政府数。選佢d人唔該下次睇清楚依班人啦!
小弟今天一直對此欄沈默,等此刻才出聲就是要此間反對派盡量暴露其無理取鬧,為反對而反對,無人性,醜惡的真面目。
下見在眾兄弟可以一目了然啦。
斑反對派嚴重失分,依次多得我地盟主唔少囉!
四台盟主 發表於 2011-6-16 10:50
示威者唔理性?

佢之前嘗試過搵周局長;商量解決事件;咁都唔算理性?  ...

你都痴嘅,人人痾糞唔出都去揾到最大嗰個就唔使十六萬公務員啦!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-6-3 00:46