[新聞時事] 菲律賓再爆梁振英同意人質事件Put Behind [完全係賣港賊]

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

報導 -
菲律賓報章《Manila Standard Today》一篇報道透露,菲律賓總統發言人Edwin Lacierda於回應中國外交部日前要求菲方嚴肅處理香港人質事件時,形容中國提出申訴「遲了」(too late),因為阿奎諾三世與香港特首梁振英會面時,雙方已同意忘記人質事件(put behind them)。
行政長官梁振英日前在印尼與菲律賓總統阿奎諾三世會面,事前不通知香港傳媒到場拍攝,會後拒絕透露具體內容,更叫港人不要對事件進展有太大期望。

CY同菲律賓阿奎諾三世談判個陣舉例 香港海難事件都唔關香港高官事佢地事都要道歉 比牌人上  菲仔一句答 菲律賓沒有幫人道歉文化
完全顯示出你CY完全係on9無能 好喇 比人玩到死狗咁 李克強昨天都要出來話幫你CY 重要比菲律賓個邊爆你CY同意Put Behind淡忘
完全係出賣香港人 係民主選舉裹面 你落左台喇 ! 賣港賊 !
回復 曉之以理 #1 的帖子

等等CY反應再插好唔好!...
人地話乜就信乜...信乜就X乜...
真係ge話...我都要插佢...
阿三威嚇cy, 要撤起所有賓妹…嚇到佢全港小孩和老人无人照顾,为左全港人利益…立即腦盲…
cy 諗野我又講左, 你仲想我点呀香港人

真的假的?如果香港特首做出这种事,那真是非常非常的不恰当
massage_man 發表於 2013-10-11 10:03
阿三威嚇cy, 要撤起所有賓妹…嚇到佢全港小孩和老人无人照顾,为左全港人利益…立即腦盲…
cy 諗野我又講左, 你仲想我点呀香港人

一定要同菲律賓斷絕關係, 梁振英點唔好都係我地嘅人, 佢偨得梁振英就係偨全香港嘅人, 對住佢地, 我地重有乜嘢尊嚴!

補充內容 (2013-10-11 10:46):
一定要同菲律賓斷絕任何來往, 就算要靠佢食飯都係咁話!

補充內容 (2013-10-11 10:48):
我地可以偨 梁振英, 佢幾萬個唔可以!
中出沒注意 發表於 2013-10-11 09:50

同意師兄覌奌。
如果是事實,CY自然是賣港罪人,不佩當特首。
但單憑幾張相,一句出處存疑的文字,
就是証據?
樓主要作出如此嚴重指控,
必須拿出真憑實據,否則此主題也是嘈交區貨色而已。
On 9, all media and promugating of HK was prohibited by Philippine as a condition which to agree to present the conversation.
cy, 你都識叫"689特首", "狼振鷹". 一個奸仔, 會唔會咁蠢?
人講你就信 = 無腦
一開始CY已經用錯字眼,佢點可以話幫人質受害家庭轉達訴求,大佬呀,吾好下下都將啲野都當吾關自己事喇,你行得出黎,就代表香港,代表七百萬市民,轉咩銀野訴求遮,你係要幫香港人據理力爭,既然調查報告指出馬尼拉警察同市長有疏忽就應該以依點去嚴厲敦促龜仔去做野,轉達咩春遮,同forward 人地封email有咩分別?!差在面對面講同對住隻LCD㩒mouse.  

佢再提十一海難,真係比牌人地入,雖則近因係兩隻船船長操作出了嚴重問題,但係你不可忽視報告內指出遠因係海事處既不同程度既疏忽,一隻吾合格既船都照發牌,咁又話吾關政府事?!龜仔見你咁無賴,佢咪一樣咁無賴,羞家!

如果是事實,狼英出賣香港=出賣國家及共產黨呢!

強國要拉他打把啦!

如果...菲律賓報章《Manila Standard Today》 講是真實的,  是非常可怕真實的嚴重問題

太厲害 CY 玩出火 玩出羞家事     梁振英 做出這種事,不佩當香港特首。

CY 玩 2項事 :

1)  玩香港人...雙方 (香港政府 對 菲律賓政府) 已同意忘記人質事件(put behind them)。   

何時雙方將會討論 ?   1年,  2年, 5年...無人知道    可能等待阿奎諾三世...下台再來講

2)  玩中共...外交部遲來去申訴...「遲了」(too late)   中共...無語。   

無計...是誰任命他做...特首,  特首先講...雙方已同意忘記人質事件(put behind them)。
   遲來...講

唉 梁振英...你太厲害

我唔介意樓主凶一凶佢.... 比少少壓力長官盡快回應.

但係指控還指控, 我支持中出講法.... 聽兩邊回應先作判斷.....
中出沒注意 發表於 2013-10-11 09:50

要比反應先插得?
成件事己經應該要插喇 !
係掉盡了香港的臉
rex4 發表於 2013-10-11 10:42
一定要同菲律賓斷絕關係, 梁振英點唔好都係我地嘅人, 佢偨得梁振英就係偨全香港嘅人, 對住佢地, 我地重有 ...

係國際舞台要講實力 香港人尊嚴係邊 ?
台灣比個時間菲律賓唔道歉 就即時凍結菲國外勞還有其他經濟制裁
人地係一條人命 關乎公道同整個人民尊嚴
所以一定要制裁菲律賓 拎回香港人既尊嚴

最新回應
特首辦
菲 律 賓 傳 媒 引 述 總 統 府 發 言 人 表 示 , 阿 基 諾 在 印 尼 與 行 政 長 官 梁 振 英 會 面 時 , 雙 方 同 意 將 人 質 事 件 放 下 。
特 首 辦 發 聲 明 回 應 指 , 行 政 長 官 不 同 意 菲 方 指 事 件 已 解 決 的 說 法 , 但 並 無 正 面 回 應 行 政 長 官 是 否 有 說 過 相 關 說 話 。
特 首 辦 主 任 邱 騰 華 就 表 示 , 政 府 和 港 人 都 會 認 為 , 要 事 件 「 算 數 」 是 沒 可 能 。

特首辦主任邱騰華致電港台 表示唔記得特首有冇講過

菲律賓個邊
http://manilastandardtoday.com/2 ... stage-taking-issue/
rex4 發表於 2013-10-11 10:42
一定要同菲律賓斷絕關係, 梁振英點唔好都係我地嘅人, 佢偨得梁振英就係偨全香港嘅人, 對住佢地, 我地重有 ...

人力咪提出唔發簽證建議囉.... 可惜, 政黨就係黨.  你提出咩, 對手政黨就反上一反.....   

人家有咩辦法唔小看香港?
曉之以理 發表於 2013-10-11 12:58
係國際舞台要講實力 香港人尊嚴係邊 ?
台灣比個時間菲律賓唔道歉 就即時凍結菲國外勞還有其他經濟制裁
人地係一條人命 關乎公道同整個人民尊嚴

要全面制裁菲律賓, 尊嚴好重要, 香港世世代代比佢笑, 對住個賓妺都唔可以大聲d. 香港人要自重.
曉之以理 發表於 2013-10-11 13:07
最新回應
特首辦
菲 律 賓 傳 媒 引 述 總 統 府 發 言 人 表 示 , 阿 基 諾 在 印 尼 與 行 政 長 官 梁  ...

唔記得特首有冇講過? 即係點?
Topvision... 發表於 2013-10-11 13:28
人力咪提出唔發簽證建議囉.... 可惜, 政黨就係黨.  你提出咩, 對手政黨就反上一反.....   

人家有咩辦法唔小看香港?

應該立即唔發簽證.
回復 ANTICOMM #8 的帖子

我唔信係錯字眼...  係得過且過, 順水推舟.....

對方講咩, 就順住去.  最好唔得罪對方, 又可以對傳媒/市民有個交代....  

最理想, 緊係不了了之啦.....  又或者學上一任咁, 拖..... 拖到比下一任去搞囉....

回復 rex4 #18 的帖子

我係完全支持咁做...

早前聽到新聞有關人力建議, 完全係想出帖

內容 : .........................個建議

立即停發賓賓簽證 !!!!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-6-2 22:40