[本港] 北方餃子源威水史

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

北方餃子源喺香港島有咁多間分店,你行行下街嘅時候,總發現一兩間喺你左近。
咁你又知唔知北方餃子源嘅威水史呢?
北方餃子源係由一對山東夫婦用最原汁原味嘅家鄉配方創立嘅,絕非特許經營嘅食肆。
經過十幾年以來嘅發展,北方餃子源被著名資深食家蔡瀾評為150間常去食肆之一,又被著名作家梁望峯評為「平民大飯堂250間」嘅3星餐廳。
今年,北方餃子源仲榮獲「香港星級品牌」、「友善灣仔銅獎食肆」同蟬聯「灣仔最喜愛食肆」!
聽到都興奮,不如即刻去最近嘅分店試試啦!
‪#‎dumplings‬ ‪#‎food‬ ‪#‎restaurant‬ ‪#‎Chinese‬ ‪#‎family‬ ‪#‎北方‬ ‪#‎餃子‬ ‪#‎正宗‬ ‪#‎灣仔‬ ‪#‎蔡瀾‬ ‪#‎梁望峯‬

登錄/註冊後可看大圖
咁似宣傳稿
回復 lifestyleinfo01 #1 的帖子

呢碗係飯,唔係餃子噃!
入黎睇餃子相
Always walk past but me never tried
見怪不怪!見怪不怪!
呢間得手,推薦
文不對題,說好的餃子相就不見
點解幅圖會變左飯 sosad
rr
呢間食過。。。麻麻地
水準一般,未見驚喜
ching你好似买紧广告bo
餃子係邊?
一隻都見唔到喎
有時間去試一試先 多謝分享
食過, 感覺一般
蔡灡介紹的美食,我抱有芥心,中伏過多次,都是貨不對辨.
回復 lifestyleinfo01 #1 的帖子

滷味菜飯,未見餃子?價錢多少?
睇落無咩野胃口

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-6-12 18:09