[新界走地G] 小弟想問下北周即係邊度

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

早排聽講有大肚婆,唔知而家仲有冇呢?
回復 ACM1899 ##2 的帖子
) ]) n3 f0 T2 d- q4 i) e; ^! Y& @0 O* s. ^; Z
師兄知唔知北周喺邊度嘅簡稱?
人奶博士 發表於 2019-3-19 09:58 / _" u+ O( J/ v9 J/ X$ M: H
回復 ACM1899 ##2 的帖子) e6 H- @% F# N+ u: B$ p

% F; B4 x1 ]3 s" n5 |2 X* A師兄知唔知北周喺邊度嘅簡稱?

3 X3 G" q9 S6 Q$ S4 c完全唔知!
賓洲就知
北周(557年—581年)是中國歷史上南北朝的北朝之一。又稱後周(宋朝以後鮮用),由宇文氏建立,定都長安,北周自建國後,統治實權一直在霸府宇文護身上,皇帝無力與之抗阻,為了擺脫宇文護的束縛,經過一連串的計劃與鬥爭,北周武帝終於殺死了宇文護,掌握大權,並以德施政,人民安樂,在位時更成功滅北齊,統一北朝。但他死後三年,北周便被楊堅的隋所取代,後由隋滅陳,統一中國。
回復 ashleyyoung ##6 的帖子' m7 R. `& g3 g1 y

" A: p: F1 D& s' [1 C哈哈😄回答得好好呀!丅QC兄!
哈哈!但認真想知係香港邊度嘅簡稱
人奶博士 發表於 2019-3-20 02:31
$ z5 M; e4 ?: C8 c2 h6 h. J哈哈!但認真想知係香港邊度嘅簡稱

" D! ^, u2 b1 ?/ V0 n8 _3 n北周係北角周周的埸
用手機回應 Johnny0t #9 的帖子
; W8 G; x1 P! Y" ?, T. Y4 C# {$ g6 i( Q0 M% i
師兄小心呀~呢度好多鬼 串左無得玩
義少 發表於 2019-3-21 21:31 $ U; M$ c' M# L
用手機回應 Johnny0t #9 的帖子
+ {/ A. l8 s, X, D* [# D4 }- M/ a9 Z( _% s# V+ y8 g  ?
師兄小心呀~呢度好多鬼 串左無得玩
, F% G& w& u1 x
姐係邊個?
2 i; J# W+ ?1 x, N/ e" {係咪北角福英果個
ashleyyoung 發表於 2019-3-19 23:50
" q; N) z" B! d. R北周(557年—581年)是中國歷史上南北朝的北朝之一。又稱後周(宋朝以後鮮用),由宇文氏建立,定都長安, ...

. A2 }% d' F, X要比個讚師兄
好多25仔上次mk個嗰就係咁轉左地址
回復 Johnny0t ##9 的帖子# f& n4 ~) B( U+ B1 u) Q
1 Z8 z5 O: e9 _5 o% d
呢個我早幾年都有玩開
- G7 p) q+ v0 _8 y1 i但之後無左個電話) \( Z! B" X$ \' l- g, Z+ [. T  M
Ching如有conact可否pm我
可以比埋conact我野?🙏🙏🙏
我都要 唔該師兄俾埋
回復 louiswa123 ##11 的帖子
( x; p% c0 z9 T6 q- `) L0 p+ j, a& X
yes, you already know this
會否已成人母了
cheungck 發表於 2019-3-26 10:20
0 a0 e/ h  k2 `5 i% S7 V8 I0 L0 J會否已成人母了
. C5 A% Q" }2 q- j3 T  B5 m; Q- Z8 u: g
咁咪有人奶飲

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-6-11 19:21