除PCCW外,“和記”定“香港寬頻”邊間好!?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我個PK PCCW嘅網上行下個月終於到期,呢間不負責任、又握又搶、服務超差嘅垃圾公司,我唔會再用佢D服務,係所有佢名下嘅,送都唔要!我話嘅!!!
但我都要搵定第二間上網!有無人用過或用緊,可以比D意見呢100M?200M?邊間?有咩好?......我喺馬鞍山呀!
你用幾多M 海外頻寬都係得20M, 睇下PCCW個價吸引定HKBN啦, 和記唔推介啦.
My home has been using pccw and so far quite ok, lucky me.
香港寬頻 dl speed 幾快
我用開P記都OK喎,如果和記同香港寬頻比,我揀香港寬頻!
和記要睇下邊區
HKBN過海就麻麻... 但係BT快
和記同香港寬頻比,我揀和記!  一個字: 平!!!!
HKBN
香港寬頻...
thanks 咁多位意見!但原來我呢度除咗PCCW,就只有HKBN,因為和記只有10M,仲係租PCCW線,所以無得揀之下,申請咗HKBN 100M,$169+$20(bb TV) x 28mths (free 6mths+$500惠康coupon),個解碼器仲有埋wifi,都算係咁!
     THANKS EVERYBODY!!!
我自己和記100m lor...ok lor
試下香港寬頻
香港寛頻..無他選
i change to hkbn from pccw now, is better
我用梗香港寬頻...客戶服務不錯
- -吾洗諗一定係香港寬頻
因為光纖上網同埋可以去到成3000mb
我都用緊香港寬頻~
PCCW講真真係好唔得~
當然要視乎唔同地區, 會有唔同速度...
但係相比都係香港寬頻更順, 就算唔係光纖都快PCCW一截~
可能因為地震問題,今日成日個FB.都上唔到,連MSN都係咁,只可以好間中好間中先上到線,打去PxxW,都係話地震問題影響某D網站,重新SETUP MODEM後都係一樣,反而電話仲好D,起碼可以留到言!
地震真係好利害,所有外地網都上唔到,有D與世隔絕嘅感覺,諗吓日本嗰邊仲慘,相信好多人真正被災難...隔絕,希望佢哋可以盡快重見天日啦!!!
個人喜歡hkbn多d

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-6-11 11:07